Simpozion de Educație Perinatală – București, 20-21 noiembrie 2015

Asociația SAMAS  vă invită să participați la  Primul Simpozion de Educatie Perinatala din Romania, organizat de Asociatia SAMAS si partenerii sai in perioada 20-21 noiembrie 2015, la Empire Events, Salonul Empire (Str. Popa Lazar Nr. 5-25, Sector 2, Bucuresti) incepand cu ora 09:00.

Autorități și o reputată moașă din străinătate, cadre medicale dezbat soluții pentru sănătatea mamei și bebelușului.

Asociația SAMAS, initiatoare a primei rețele de educatori perinatali din România, organizează primul Simpozion de Educație Perinatală din țară, la București, cu acces gratuit. Invitați de top din rândul medicilor, autorităților, precum și o reputată moașă de la University of College London Hospital vor dezbate soluții pentru sănătatea mamei și sugarului, în condițiile în care România are statistici alarmante cu privire la nașterile prin cezariana, rata alăptării și a mortalității infantile.

Conferința se adresează profesioniștilor medicali care au  un rol important in primele 1000 de zile ale copilului, de la medici obstetricieni-ginecologi, neonatologi, medici de familie, medici pediatri, până la asistente medicale și moaște.

Printre participanții care vor lua cuvântul în cadrul evenimentului se numără: dr. Cristian Bușoi, europarlamentar și fost  președinte ale Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Victor Olsavszky, directorul Biroului Organizației Mondiale a Sănătății din România, dr. Iosif Niculescu, medic obstetrică-ginecologie, dr. Sandra Alexiu, medic de familie și Vicepreședinte ale Societății Naționale de Medicina Familiei, dr. Meda Brădeanu, șeful Secției de Neonatologie a  Maternității „Elena Doamna” din Iași, și nu în ultimul rând, Astrid Osbourne –  Moașă, Supervisor of Midwives la University College London Hospital. Astrid este supranumită „vocea” moașelor din Marea Britanie și una dintre cele mai mari susținătoare active a nașterii naturale. Printre temele abordate în cadrul conferinței se vor număra prematuritatea, colaborarea dintre medici și educatorii perinatali, vaccinarea etc.

Persoanele interesate se pot inscrie folosind formularul online http://bit.ly/1RNcxzP sau printr-un mail lacontact@programsamas.ro.